Musea

 

Elke 1e zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur en op afspraak geopend.

Wilt u waardevolle spullen aan ons doneren? Daar zijn wij blij mee, neem gerust contact met ons op en dan kijken wij samen met u verder hoe wij deze waarde met andere mensen kunnen delen.

Over het museum

De Vrijheid beschikt over meerdere musea. Een bezoek aan onze musea is dus echt de moeite waard. Wij hebben een indrukwekkende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog, een museum over het dagelijks leven uit grootmoeders tijd en een museum dat het leven van boeren en diverse ambachten verteld.

Het boeren museum gaat over het boeren leven, zoals het vroeger ging.
Veel oude gebruiksvoorwerpen, die op de boerderij tevoorschijn kwamen en geschonken of in bruikleen zijn, zijn hier opgesteld in een mooie ruimte.

De tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog is erg indrukwekkend.
Veel mensen uit de Krimpenerwaard die deze tijd hebben meegemaakt hebben spullen aan ons gedoneerd. Zij hebben hun spullen persoonlijk aan ons overhandigd, waardoor wij het verhaal achter elk stuk kennen en ook graag met u willen delen.

Het museum over het dagelijks leven van grootmoeders tijd, of terwijl de oudheidskamer, laat zien hoe het leven net na de Tweede Wereldoorlog verliep. Je waagt je in het leven van je grootmoeder en kunt bekijken hoe onder andere het huishouden en de schooltijd eruit zagen.

Kinderen kunnen de musea ontdekken door middel van een speurtocht en een fotoquiz.

Na het bezoek aan de musea is er gelegenheid om in de ontmoetingsruimte een kopje koffie te drinken.

Boek hier

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.